4 May 2017

#

Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi




                                                          Merhaba!

Gelinlik her genç kızın rüyası... Çoğumuzun hayalinde bir gelinlik modeli vardır. Peki hayalini kurduğumuz gelinlik bizim vücudumuza uygun bir gelinlik mi? Onu pek düşündüğümüzü sanmıyorum... İşte bu yüzden bugün konumuz vücut tipine göre gelinlik seçimi.

Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz
Dar bir kalça, geniş omuzlar ve normal ölçüdeki göğüsler, dikdörtgen vücut tipinin özellikleridir. Eğer böyle bir vücudunuz varsa, size en çok düz kesim gelinlikler yakışacak demektir. Ayrıca, omuz ve sırt dekoltesi de, tercih etmeniz gerekenler arasında.



Kum saati vücut tipine sahipseniz
Bu vücut tipinde göğüs ve kalça aynı genişlikte, bel ise son derece incedir. Kum saati vücut tipi, aynı zamanda en beğenilen vücut tipi olarak da nitelendirilir. Eğer bu vücut tipine sahipseniz, çok şanslısınız; çünkü muhtemelen giydiğiniz her gelinlik size çok yakışacak. Balık gelinlik modelleri ise sizin için adeta biçilmiş kaftan! Üst kısma gelecek olursak; askılı, V yaka, uzun kollu; hiç fark etmez. Çünkü bu seçeneklerden her biri, vücudunda aynı eşsizlikte görünecek.




Armut vücut tipine sahipseniz
Küçük göğüsler, ince bir bel ve geniş kalçalar, armut vücut tipi olarak tanımlanır. Eğer böyle bir vücuda sahipseniz, dikkat çekmeniz gereken yer beliniz. Gelinliğinizin etekleri ise A kesim olabilir. Ya da prenses kesim bir gelinlik seçebilirsiniz. Ayrıca kalçalarınızla omuzlarınızın orantılı görünmesi için kayık yaka bir gelinlik seçmeniz de, fiziğinizin en güzel şekilde görünmesini sağlayacaktır.




Elma vücut tipine sahipseniz
Kalın bel, düz bir kalça ve orantılı bacaklar, elma vücut tipinin özellikleridir. Eğer böyle bir vücuda sahipseniz, dikkat çekmeniz gereken yer göğüsleriniz ve bacaklarınız. Bu yüzden, özellikle V yaka gelinlikleri ve yırtmaçlı modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca size düz kesim ile A kesim gelinlikler de çok yakışacaktır.




Her şeyden önce çok mutlu olun... Üzerinizde ki gelinlikten,makyajınızdan yada saçınızdan çok,sizi en güzel yapan gülümsemeniz... Bol bol gülün...

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Görüşleriniz benim için değerli.

@bilgilikus