27 Nis 2017

#

Çiçekli Buz Kalıpları Yapımı


                                                                            

                                                                        Merhaba!


Muhtemelen şuan da 'Kim bu Bilgili kuş?' diye düşünüyorsun... Eski adıyla 'Lili öneriyor' bloguma uzun bir ara verdikten sonra, artık 'Bilgili Kuş' adıyla yazmaya devam edeceğim. Yoğun iş temposu, sosyal medya bunalımı, İnstagram hesabımın iki kere çalınması derken baya bunaldım ve bir süre hem buradan hem de sosyal medyadan uzak kaldım. Artık yeni adımla,yeni konular da yazmak için ve bir daha gitmemek üzere buradayım... Umarım blogumun yeni halini beğenirsiniz diyerek konuya geçiş yapıyorum.




  Malum şu sıralar dört gözle yazın gelmesini bekliyoruz. Ha geldi ha gelecek derken yaza hasret kaldık! Ancak bugünün artık Nisan ayına yakışır bir sıcaklıkta oluşundan, girişi çiçekli buz kalıpları ile yapmak istedim.



Yazın arkadaşlarımıza verdiğimiz davetlerde yada doğum günü partilerinde içeçekleri soğutmak için kullanacağımız buz küplerinin böyle yaza uygun bir temada renk renk, iç açan çiçeklerle dolu olsa fena olmaz mı? Bence efsane olur!








Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler sadece su ve sevdiğiniz çiçekler...Buz kalıbına önce çiçekleri koyup,ardından üzerine suyumuzu döküp donmaya bırakıyoruz. Buzlarımız hazır olduktan sonra artık onları içeçeklerimizi soğutacağımız kaba alıp içerisine içeçeklerimizi yerleştirebiliriz.






İsteseniz buz küplerini yenilebilir çiçekler ile hazılayıp(mesela gül çok güzel bir seçenek) su,soda yada içkilere çiçekli buz küpleri ile daha eğlenceli ve hoş bir görünüm kazandırabilirsiniz.


Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Görüşleriniz benim için değerli.

@bilgilikus