3 May 2017

#

Oreolu Cupcake Tarifi




                                                              Merhaba!

Bugün sizlerle Oreo'lu cupcake yapacağız. Ancak öncelikle bir not ben bu tarifi mutfak tartısı ile tartarak yapıyorum. Yani ölçüleri gr ve ml şeklinde vereceğim. Hazırsanız başlıyoruz!


Kek için malzemeler:

110 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
200 gr toz şeker
2 yumurta
85 gr un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
45 gr kakao
120 ml süt
1 paket vanilya


Üst kreması için isterseniz kakaolu krem şanti kullanabilirsiniz yada biraz daha zahmetli ama çok lezzetli bir krema için:

140 ml sıvı krema
160 gr bitter çikolata
200 gr yağlı krem peynir
200 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
450 gr pudra şekeri
1 paket Oreo bisküvi


İlk olarak üst kremanın yapılışı ile başlıyoruz.


Oreo bisküvileri ortadan ikiye açıp kremalarını sıyırıp, bisküvileri rondodan geçirip ufalıyoruz.


Daha sonra sıvı kremayı bir tencere alın, kaynatıp hemen altını kapatıyoruz. Kremayı çikolatanın üzerine boşaltıp çikolata iyice eriyip, pürüzsüz ve parlak hale gelene kadar çırpıyoruz. Pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Elde ettiğimiz ganaş yumuşak tereyağı kıvamında olmalı.


Krem peyniri bir mikser kabına alarak yumuşak ve kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.


Tereyağı ve pudra şekerini ayrı bir kaba alıyoruz.Soluk bir renk alıp kabarana kadar mikser ile çırpıyoruz.


Hazırladığımız ganaşı azar azar tereyağlı karışıma ekleyip, iyice karışana kadar orta-yüksek hızda çırpıyoruz.


Elde ettiğimiz karışımı 3 e bölüp, ufaladığımız bisküvilerle birlikte, krem peynire 3 seferde spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Kremayı çok fazla karıştırmamaya dikkat edin, yoksa kesilebilir.


Koyulaşana kadar buzdolabında soğutun.



****

Kekin hazırlanışı:


Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.( Alt-üst)

Yağ ve şekeri birlikte krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta un,kabartma tozu,karbonat,tuz ve kakaoyu birlikte eliyoruz. Kekimizin yumuşak olması ve iyi kabarması için elemek önemli bir adım...Unlu karışımı yağlı karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak sütü ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra karıştırmayı bırakıyoruz.



12'lik cupcake tepsisinin her gözüne 2/3'ü dolacak şekilde karışımızı paylaştırıyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 25 dakika pişirip, tel ızgara üzerinde soğutuyoruz.


Kekimiz tamamen soğuduktan sonra kremamızı yıldız uçlu sıkma torbasına alıp cupcakelerimizin üzerine sıkıyoruz. Kremanın üzerini pasta süsleme şekerleri ve Oreo ile süsleyebilirsiniz.



Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Görüşleriniz benim için değerli.

@bilgilikus