17 May 2017

#

Çilekli Smoothie Yapımı



                                               


Merhaba!

Genelde yaza girerken hepimizi fazla kilolardan kurtulma telaşı sarıyor. Bu yolda çoğumuz lezzetli ve tok tutan smoothieler hazırlayıp onlarla en azından bir süre iştahımızı kontrol altına almaya çalışıyoruz.

Smoothie'nin besin değeri oldukça yüksek olduğu için genellikle sporcuların ve diyet yapanların vazgeçilmezi. Smoothie yaparken gerekli tüm malzemeler blender ile çekildiği için konulan meyvenin posası içinde kalır böylelikle meyvedeki tüm vitamini almış olursunuz. Smoothie lifi ve besin ögeleri ile tam bir öğün yerine geçebilir. Bu sebeple diyet yapmak yerine sadece kilo kontrolü olarak hayatınızın geri kalanında tek bir öğününüzü smoothie ile geçirerek dengelemiş olursunuz.

Mesela kahvaltı yapma alışkanlığınız yoksa, benim gibi sabahları canınız bir şey yemek istemiyor öğlene doğru acıkıyorsanız. Sabah kahvaltınızı smoothie ile yapabilirsiniz. Sabah kahvaltısı normalde bizim için en önemli öğün. Tüm uzmanlar sabah kahvaltısı yapılmasını vurguluyor. Ancak benim gibi böyle kahvaltı yapma alışkanlığınız yoksa çok iyi bir alternatif oluyor.




Malzemeler:
  1 su bardağı süt
(tercihinize bağlı olarak hindistan cevizi sütü veya badem sütü kullanabilirsiniz.)                                                                                               3-4 yemek kaşığı yoğurt
                                                                    5-6 adet çilek
                                                                     1 adet muz
                                                            1 yemek kaşığı bal

Tüm malzemeleri blender kabına alıp homojen bir kıvam alana kadar çekiyoruz. Daha sonra afiyetle içiyoruz. İsterseniz daha doyurucu olması için içerisine yulaf ve chia tohumu koyabilirsiniz. Bu tarifi istediğiniz meyve veya sebzelerle zenginleştirerek yapabilirsiniz.


Günde sadece tek bir öğününüzü smoothie ile yaparak daha sağlıklı ve dengeli beslenebilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki her şeyde olduğu gibi bununda azı karar, çoğu zarar... O yüzden dikkatli tüketmeye özen gösterin.


Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Görüşleriniz benim için değerli.

@bilgilikus