3 May 2017

#

Oopsie Ekmek(Unsuz Ekmek) Nasıl Yapılır?



                                                                    Merhaba!

Sağlıklı beslenme adına araştırmalarım ve tarif denemelerim devam ediyor. Bugün sizleri Oopsie ekmek ile tanıştıracağım. Bu tarif  'Ekmek yemezsem doymuyorum ama sağlıklı beslenme/ kilo vermek  için yemek istemiyorum' culara gelsin.

Oopsie ekmek bir rivayete göre bu tarifi yapan kişinin ekmek malzemesine un koymayı unuttuğunu pişirince fark etmiş ve verdiği 'Oops' tepkisinden sonra olmuş sana Oopsie ekmeği...




Hayatınızdan ekmeği çıkaramıyor ama diyetinize uygun ve lezzetli bir ekmek tüketmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Oopsie ekmek karbonhidratsız,şekersiz,unsuz,glutensiz,protein bakımından zengin, yapımı çok basit olan bir ekmek çeşididir. Bu tarif dukan diyetinde bulunan bir tariftir.

Şimdi nasıl yapıldığına gelelim...




                                                                    Malzemeler:
                                                                    3 adet yumurta
                                                                      100 gr labne
                                                                      Çok az tuz
                                                            1 çay kaşığı kabartma tozu

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıyoruz. Yumurtaların akına 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyip,  mikser ile beyaz bir köpük olana kadar çırpıyoruz. Sarıların üzerine labne ve tuzu ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaların aklarıyla hazırlamış olduğumuz karışımı diğer karışıma tahta bir kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz. Fazla karıştırmamaya özen gösterin yoksa sönebilir. yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye küçük bir kase boyutunda döküp önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 15-20 dk pişmeye bırakın.


Bu ekmeğin üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz, lezzetli sandviçler hazırlayabilirsiniz, tost yapabilirsiniz, hamburger ekmeği olarak kullanabilirsiniz, hazırlarken üzerine peynir,domates,biber koyarak poğaça gibi tüketebilirsiniz. Yani bu ekmeği istediğiniz gibi tüketebilirsiniz ancak içerisinde nasılsa un yok diye abartıya kaçmayın yeter...

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Görüşleriniz benim için değerli.

@bilgilikus