1 May 2017

#

En İyi 12 Yabancı Dizi


                                                            1- Game Of Thrones

                                                                    Konusu:

Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar'ın kalesi Kıştepesi'nin kuzeyinde, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht'ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard'ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar'ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.
                                                                     
                                                             Benim görüşüm:


Son dönemin en popüler dizisi olan Game of Thrones fantastik türde bir dizi. Oyunculuklar, görüntü kalitesi ve konusu müthiş derecede etkileyici. Bu diziyi izlemekten kesinlikle büyük keyif alacaksınız.



                                                                    2- Shamelles


                                                                         Konusu:
Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi; altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallagher ailesinin zaman zaman komik, çoğu zamansa yürekleri burkan hayatlarını anlatılmaktadır. Evin reisi olan Frank Gallagher (William H. Macy) sahtekar, alkolik ve utanmaz bir babadır. Fiona Gallagher (Emmy Rossum) ise kardeşlerin en büyüğü, fedakâr bir o kadar da belayı üstüne çeken karakter. Dizide ailenin ve her bireyin kendi içinde yaşadığı maceralar anlatılmaktadır.Cinsellik, eşcinsellik, alkol, uyuşturucu ve benzeri öğelere sahiptir.

                                                                   Benim görüşüm:Ennn sevdiklerimden... Şimdi bu dizi ile ilgili ne söylesem az kalır... Drama,komedi ve kara mizah türünde olan bu dizi kesinlikle izlemeniz gerekenler arasında olamalı... Bazı sahnelerde ağlayacağınız ama çoğu zaman güleceğiniz bu diziye bayılacaksınız.






                                                                            3- Grimm

                                                                              Konusu:
Portland polisi Nick Burkhardt birçok korkunç olay yeri görmüş olmasına rağmen, görmeye başladığı tuhaf görüntülere hazırlıksız yakalanır; Nick görünüşte gayet normal olan insanların bir anda korkunç canavarlara dönüştüklerini görmektedir. Hayattaki tek akrabasının ziyaretiyle gerçeği öğrenen Nick doğaüstü yaratıkları görebilme yeteneğini ailesinden miras almıştır. Bir “Grimm” olarak, insanlarla mitolojik varlıklar arasındaki dengeyi korumakla görevlidir. Değişmiş “Büyük Kötü bir Kurt” (Blutbad) olan Monroe en yakın dostu ve ortağı olur.

                                                                      Benim görüşüm:

Genellikle fantastik,bilim kurgu türünde dizi ve filmleri sevdiğim için Grimm dizisi de favorilerim arasında. Ancak tek sevmediğim nokta ani bir şekilde final yapmış olması... Daha neler neler olacak diye izlemeye devam ederken baktım ki final yapmış. Üzdü.. Dizide en seveceğiniz karakter ise kesinlikle Monroe olacak... Hastasıyız...







                                                                   4- Two Broke Girls

                                                                              Konusu:
Dizi, yirmili yaşlarının ortasında yoksul bir aileden gelen Max Black (
Kat Dennings) ile zengin bir aileden gelen ama şimdilerde babası, Martin Channing'in, Bernard Madoff-esque Ponzi dolandırıcılık davası yüzünden beş parasız kalan Caroline Channing'in (Beth BehrsBrooklyn'de bir restoranda çalışmasını konu edinmektedir.

     
                                                                    Benim görüşüm:
Sit-com türünde dizileri seviyorsanız, bolca gülmek ama bazende hüzünlenmek istiyorsanız tavsiye edebileceğim bir dizi... Çoğu zaman gülmekten gözümden yaş geldiği olmuştur. Ayrıca Max'i pek bir severim. Max kalp Ben...






                                                                       5- Doctor Who

                                                                            Konusu:
Televizyon tarihinin en uzun ve en başarılı bilimkurgu dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçmey başarmış İngiliz menşeli Doctor Who, 2005’’te baştan aşağı yenilenen versiyonuyla izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Yayın hayatına 1963’te başlayan kült dizi, yaptığı zaman yolculuklarıyla kötülerin en büyük düşmanı haline gelen Doktor adlı eğlenceli bir karakterin maceraları anlatıyor. Yardımcısıyla birlikte İngilizlere özgü sıradan bir polis kulübesine girip, zamanlar ve mekanlar arası yolculuklara çıkan Doktor’un nefes kesen maceraları, bugüne kadar 39 ayrı ödüle layık görüldü.


                                                                        Benim görüşüm:

Bayılıyorum,bitiyorum,çok büyük hayranıyım dizinin. 2 kalbe sahip ölümsüz zaman lordu, kötülerin düşmanı, dünya tatlısı 'Doctor'... Her bölüm ayrı bir macera... Her bölümde şaşırıp,heyecanlanıp, bazen korkup bazen çok gülmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka 'Doctor Who' izlemelisiniz. Benim Doktor rolünde en sevdiklerim, izlerken en çok eğlendiklerim David Tennant ve Matt Smith... Tekrar tekrar izlesem asla bıkmam çok seviyorum.





                                                                     6- Black Mirror


                                                                                Konusu:

Modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin sorunlarını, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile yer yer de bilim kurgu ögelerine başvurarak yorumlamaktadır. Dizinin yapımcısı Charlie brooker dizi hakkında "her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip; fakat hepsi hem günümüzdeki yaşam tarzımız hem de hoyrat isek 10 dakika içerisinde yaşayabileceğimiz şeyler hakkında" demiştir.

                                                                     Benim görüşüm:
Dizinin her bölümünde farklı konular, farklı oyuncular izliyorsunuz. İlk 1-2 bölümde beyin yanması yaşasanız da dizinin amacını kavradıktan sonra bayıla bayıla izliyorsunuz. İzlerken düşündüren, çoğu zaman şaşırtan kaliteli bir dizi izlemek istiyorsanız bu diziyi de izlenecekler listenize yazabilirsiniz.




                                                                      7- South Park

                                                                        Konusu:

Dizi, Colorado eyaletinin South Park adlı küçük bir kasabasında yaşayan Stan MarshKyle BroflovskiEric Cartman ve Kenny McCormick isimli dört çocuk merkez alınarak anlatılan bir takım gerçeküstü olayların da yer aldığı maceralardır.Dizinin her bölümü, tüm karakter ve olayların kurgu olduğunu ve içeriğinden dolayı hiç kimse tarafından izlenmemesi gerektiğini belirten bir uyarıyla başlar. 9-10 yaşında çocukların başından geçen olayları anlatsa da içerdiği ağır şiddet, küfür ve cinsel espriler sebebiyle çocukların izlememesi tavsiye edilmektedir.
South Park, birçok sosyal, kültürel, dinsel ve siyasi gönderme içeren ve hiç kimseden lafını esirgememesi sebebiyle birçok farklı gruptan tepki gören bir dizidir.
                                                               Benim görüşüm:
Henüz dizinin fotoğrafını eklerken zihnimde tüm komik sahnelerin canlandığı bana kahkaha attıran dizi... Konusunda bahsedildiği gibi asla hiç kimseden ve hiç bir olaydan lafını esirgemeyen bir yetişkin çizgi dizisidir. Her bölüm gözünüzden yaşlar gelene dek güleceğiniz garanti.


                                                               
                                                         8- American Horror Story


                                                                 Benim görüşüm:

Dizide her sezon farklı bir konu işlendiği için buraya tek bir konu yazamadım. Gerilim,korku,bilim kurgu, antoloji türlerine sahip olan dizide her sezon kendinizi başka bir konunun içinde bulduğunuz için sizi sürüklüyor.



                                                               9- Supernatural

                                                                    Konusu:
Dizi, kardeşlerin insanların gerçekte varolmadığını zannettiği birçok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiçbir şeyden korkmayan biri gibi görünsede onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Dizi boyunca iki kardeşin başından geçen duygusal, dramatik, komik ve korku dolu maceralar vardır.

                                                                    Benim görüşüm:
Anneleri şeytan tarafından öldürülmüş iki hayalet avcısı kardeş. Bazen hüzünlü,bazen komik, genellikle gerilim ve korku dolu... Bence sizde seveceksiniz.





                                                                      11- The 100

                                                                       Konusu:
97 yıl önce yeryüzünde yaşayan insanların ölümüyle sonuçlanan nükleer bir savaş gerçekleşmiş ve dünyanın yüzeyi yaşanılamayacak seviyede radyasyonla kaplanmıştır. Bilinen tek hayatta kalanlar gezegenin yörüngesinde bulunan 12 farklı ülkeye ait istasyonlarda yaşayanlardır ve bu uzay istasyonları Ark ismindeki istasyonun oluşturulması için Jaha başkanlığında birleşir. Kaynaklar kıttır, suçun türüne bakılmaksızın 18 yaşın üstündeki suçlular uzaya fırlatılarak cezalandırılmaktadır. Ark'ın kaynakları tükenmektedir, yeni yaşam kaynaklarına gereksinim duyulmaktadır. 100 genç mahkumun harcanabileceği duyurulur ve yaşam olanaklarının öğrenilmesi amacıyla eski suçlarının bağışlanacağı söylenerek son savaştan önce kurulan, içinde bolca bozulmayan erzak bulunduğu düşünülen Weather Dağı'nın yakınına eski bir uzay gemisiyle gönderilir. Planlananın aksine gençler dağın uzağına iner ve geçici bir topluluk kurmak için aralarında mücadele eder. Ancak sorunları bunlarla sınırlı kalmayacak ve Dünyalılar diye adlandırılan, yeryüzünde savaştan kurtularak sağ kalmayı başarmış bazı insanlar, Biçiciler adındaki yamyama dönüşmüş dünyalılar ve dağ adamlarıyla karşılaşacaklardır.
                                                             Benim görüşüm:
'Böyle bir şey olduğunu düşünsene!' türünden bir dizi. Her bölümünü severek izliyor olsam da tek sevmediğim nokta bazı karakterlerin erken ölüşü... Bazı karakterler için 'Dur daha bununla ilgili olaylar olur.' diye düşünürken bir bakıyorsunuz pat diye adam/kadın ölmüş... Ama severek izleyeceğinize eminim.




 

                                                         

                                                                      12- Friends

                                                                         Konusu:


"Friends" 90'ların sonu ve 2000'lerin başında bütün dünyayı kavuran, sitcom tarihinin en başarılı dizilerinden biridir.63 kez Emmy ödüllerine aday gösterildi bir kezde altın kürenin sahibi oldu.Final bölümünde ki reyting sayısıyla en çok izlenen televizyon dizisi oldu.Türkiye'de "Sıkı Dostluklar" ismiyle ATV,Show gibi kanallarda boy göstermiştir.


                                                                                                 
Benim görüşüm:
Şimdiye kadar Friends izlemediyseniz bence çok şey kaçırdınız. Finali izledikten sonra yavrusunu kartal kapmış Fatma Girik'ten daha beterdi halim... Gerisini siz düşünün :(

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın...

Not: Konu bilgilendirmeleri  wikipedia sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Görüşleriniz benim için değerli.

@bilgilikus