28 Nis 2017

#

Uygun Fiyatlı Düğün Planı




                                             


                                                                       Merhaba !

Düğün sezonu açıldı! Bende benim gibi hem abartılı kutlamaları sevmeyen hemde düğün salonuna verilen parayı gereksiz bulanlar varsa diye sadece yakın arkadaş ve yakın akrabalar ile sade bir kutlama yapmak isteyenler için bir yazı hazırladım.




Şimdi bu yazıda aslında sizlere hayalimde ki düğün kutlamamı anlatacağım. Özel hiç bir şey yapmak istemeseniz sadece bir düğün salonu tutsanız bile 15-20 bin lira harcamanız gerekiyor. Daha ev tutacaksınız, evi döşeyeceksiniz derken bir bakmışsınız borç içinde kalmışsınız... Tamam sadece bir kere evleniyoruz falan ama bu kadar masrafa gerek var mı öncelikle bunu düşünmek gerekiyor. Hadi masrafı geçtik zaten düğün salonunda yapılan düğünler bana göre değil. Eğer sizde az masraflı ama gösterişli bir kutlama yapmak istiyorsanız hadi ayrıntılara geçelim...





Öncelikle eğer kutlamayı yemekli yapmak istiyorsanız meze çeşitleri fazla olsun. Çünkü böylelikle her şeyden az olacak ama masalar dolu dolu görünecek.

Örnek olarak:

 
Humus, Haydari , Patlıcan Salatası, Acılı Ezme, Kısır, Peynir Tabağı, Yaprak Sarma, Kanepeler, Barbunya Pilaki




Meze çeşitleri fazla olunca zaten insanların gözleri doyacak. O yüzden yemekte çok çaba sarf etmenize gerek yok.

Örnek olarak:

                       Schnitzel, Pilav, Yeşil Salata, Patates Kızartması


Tabi yemek menünüzü hazırlarken eğer vejetaryen veya vegan misafirleriniz varsa onlar için uygun bir şey düşünmeyi unutmayın.




İsterseniz ayrı ayrı masalar hazırlayabilir veya böyle uzun bir masa hazırlayabilirsiniz. Şahsen ayrı masalar yerine böyle uzun bir masa olamasını tercih ederim. Daha samimi...

Açık renk masa örtüsü ve renkli çiçekler tercih ederseniz daha soft, iç açıcı bir görüntü yakalayabilirsiniz.




Dün paylaştığım yazıda ki gibi içecekleri soğutmak için çiçekli buz kalıpları kullanırsanız istediğiniz gösterişi yakamaya biraz daha yaklaşabilirsiniz.



Malesef özel günlerle ilgili bir durum olduğunda alacağınız bir pasta veya gideceğiniz kuaför fiyatları normalden çok daha yüksek rakamlara çıkıyor. Benim bulunduğum şehri baz alarak söylersem normalde 10 TL'ye çekilen fön düğün günü 20 TL'ye çıkıveriyor.

Kuaför işini becerikli arkadaşlarımızdan yada siz bu konuda yetenekliyseniz evde kendiniz hazırlanabilirsiniz. Eğer bu konuda yetenekli bir arkadaşınız yoksa kuaföre bir davete hazırlanacakmış gibi gidip hazırlanın. Böylece bu işi makul bir fiyata halledebilirsiniz.



Düğün pastanızı kaç kat istersiniz? Bir aralar butik pastacılık işleriyle uğraştığım için oradan biliyorum ki özel bir pasta yaptırmak isterseniz bu işten öyle ucuz kurtulamayacaksınız. O yüzden fazla abartıya kaçmadan, içinize sinen uygun bir pasta yaptırın.





Şimdi diyorsun ki 'Bu kadar şeyi anlattın iyi güzel hoş ama mekan?'. Evet eğer bahçeli bir eviniz yoksa günlük bahçeli bir villa kiralayabilirsiniz. Evin büyüklüğüne, havuzlu/havuzsuz olarak 175 TL'den, 1000 TL'ye kadar seçenek mevcut. Google amcaya sorun....





Eğer yemekli bir davet düşünmüyorsanız çeşit çeşit tatlı,tuzlu atıştırmalıkların olduğu bir açık büfe hazırlayabilirsiniz. Tüm bu hazırlıkları isterseniz kendiniz yaparsanız, isterseniz bir organizasyon şirketi ile anlaşırsınız orası size kalmış...

Yazıma son verirken evlenecek olanlara mutluluklar diliyorum.


Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Görüşleriniz benim için değerli.

@bilgilikus